Kako koristiti đumbir u zdravim napicima – 10 najboljih ideja koje morate probati ovog leta

Leto je vreme kada svi češće posežemo za hladnim pićima, ali nije uvek lako pronaći nešto što je i osvežavajuće i zdravo. Većina napitaka u prodavnici sadrži mnogo šećera, a oni prirodniji obično nemaju dovoljno ukusa da bi bili zanimljivi. Zato sve više ljudi kod kuće pravi svoje kombinacije, i tu đumbir može da odigra … Pročitaj više

Pročitaj Više

Seme koprive i jogurt recept – Kako ova kombinacija utiče na vaš imunitet?

Ako ti je neko rekao da kopriva nije ništa više od dosadne korovske biljke – nije mogao biti dalje od istine. Seme koprive je u biljnoj medicini poznato kao jedno od najmoćnijih sredstava za jačanje celokupnog organizma. Ne, nije marketinška fora. Sadrži: visok nivo gvožđa, koje pomaže kod malokrvnosti, folnu kiselinu, koja je ključna za … Pročitaj više

Pročitaj Više
teglica meda

Lek iz prirode: čuvarkuća i med za želudac, sinuse i imunitet

Prirodni darovi od davnina koriste se u poboljšanju ljudskog zdravlja i kao lek za širok spektar konkretnih tegoba i zdravstvenih problema. Bezbroj je kombinacija različitih biljaka sa medom koje mogu biti moćni saveznici čoveku u očuvanju i poboljšanju zdravlja. Jednoj takvoj kombinaciji možemo se okrenuti kada imamo probleme sa želucem, bolnim i upaljenim sinusima, ili … Pročitaj više

Pročitaj Više
pravilno čuvati domaći med

Kako pravilno čuvati domaći med – Saveti za pčelare i proizvođače

Pravilno čuvanje domaćeg meda je važno za očuvanje njegovih hranljivih i organoleptičkih svojstava. Loši uslovi skladištenja mogu dovesti do kristalizacije, fermentacije ili gubitka korisnih sastojaka. Temperatura, ambalaža, vlažnost i svetlost su bitni faktori koji utiču na kvalitet meda tokom skladištenja. Pčelari i proizvođači moraju primeniti odgovarajuće metode kako bi produžili vek trajanja i očuvali prirodna … Pročitaj više

Pročitaj Više
Med i deca

Med i deca – Kada je bezbedno uvesti med u ishranu mališana?

Uvođenje novih namirnica u ishranu mališana može biti izazovno, a jedan od ključnih trenutaka je odlučivanje kada uvesti med. Iako je med izvanredan prirodni zaslađivač i izvor korisnih nutrijenata, postoje određene preporuke kojih se treba pridržavati kada je reč o najmlađima. Stručnjaci savetuje da se med deci ne daje pre nego što navrše 12 meseci, … Pročitaj više

Pročitaj Više
Med od maslačka

Med od maslačka – kompletan vodič za pravljenje domaćeg meda

Med od maslačka postaje sve popularniji među ljubiteljima prirodnih zaslađivača. Ovaj med nije samo ukusan, već i zdrav, nudeći mnoštvo benefita za tvoje zdravlje. Ako se pitaš kako napraviti med od maslačka kod kuće, na pravom si mestu. U ovom vodiču, pružićemo ti sve potrebne informacije da uspešno napraviš domaći med od maslačka, od potrebnih … Pročitaj više

Pročitaj Više
Med i heliko bakterija

Med i heliko bakterija – Da li smete jesti med ako imate ovu bakteriju?

Nedavno ste možda čuli za Helico bakteriju (Helicobacter pylori) i njene negativne učinke na zdravlje. Ova bakterija može izazvati brojne gastrointestinalne probleme, uključujući gastritis i čireve. Ali, da li ste znali da se procenjuje da je oko 50% globalne populacije zaraženo ovom bakterijom? U nastavku ćemo detaljnije razmotriti šta je heliko bakterija, da li je … Pročitaj više

Pročitaj Više
Kurkuma i med

Kurkuma i med – Za šta je dobra ova kombinacija i kako koristi?

Kurkuma, začin poznat po svojoj žuto-narandžastoj boji, koristi se vekovima u kulinarstvu i medicini širom sveta. Poreklom iz Južne Azije, kurkuma ne samo da poboljšava ukus jela, već ima i mnoge zdravstvene benefite, uključujući antiinflamatorna i antioksidativna svojstva. Delotvornost kurkumina poboljšava se kada se kombinuje sa piperinom, aktivnim sastojkom crnog bibera, povećavajući apsorpciju za čak … Pročitaj više

Pročitaj Više
Back To Top